Stue i et smarthus med led-lys

Smarthus

Drømmen om smarthus starter i det små.

Drømmen om smarthus starter i det små. Her gir vi deg oversikten over hvilke løsninger og produkter som finnes, hvilke leverandører du bør velge, samt hvordan du går frem for å gjøre boligen din smartere.

Elektriker kutter skjult kabel fra kabelboks i gulvet

Alle hus kan bli smarte. Sammen finner vi løsningen som passer for deg.

Smarthus er et samlebegrep for styring av lys, varme, brannsikkerhet, innbruddsikring og ventilasjon i ett felles styringssystem. Hensikten med smarte produkter er å få lavere energiforbruk, bedre komfort, enklere betjening og høyere sikkerhetsnivå. Med smarte løsninger kan du enkelt kontrollere alt fra strømforbruk, persienner, garasjeport, ytterdøren, kamera, ventilasjon og til lyd og bilde – rett fra telefonen eller via helt vanlige brytere.

Smarthus er ikke lenger bare for teknisk interesserte med god råd. Uansett om du eier, leier, skal kjøpe bolig eller bygge, finnes det smarthusløsninger som passer for ditt behov. Systemet kan enkelt programmeres slik at lys og varme styres automatisk etter dine ønsker.

to elektrikere fra norgeseliten diskuterer f

Hvilken løsning skal du velge?

Enkelt forklart finnes det to typer smarthusløsninger på markedet i dag. Den første er åpne systemer som baserer seg på standarder som for eksempel Z-wave og Zigbee. Alt av utstyr vil da kunne kommunisere med styringsenheten uavhengig av produsent. Dermed kan også enheter fra ulike leverandører brukes opp mot samme system. Den andre er egne, lukkede systemer som kun kommuniserer internt i sitt eget system.

I tillegg må man velge mellom ledningsbaserte eller trådløse smarthusløsninger. Hvilken løsning du velger, avhenger av hvilket behov og budsjett du har.

Ønsker du å installere smarthusløsninger i eksisterende bolig anbefaler vi et åpent system. Da kan du begynne med å kjøpe og installere de første delene selv. Når du kommer så langt at det må gjøres tilpasninger i sikringsskapet eller på det elektriske anlegget tar du kontakt med din nærmeste elektriker fra Norgeseliten, så hjelper vi deg videre.

Skal du bygge nytt eller totalrenovere en bolig i dag, er det naturlig å installere en smarthusløsning i tillegg til tradisjonell elektroinstallasjon. Snakk med elektrikeren din om smarthus før du setter prosjektet i gang. Da kan vi enklest mulig hjelpe deg med å finne den løsningen som dekker ditt behov, uansett system.

Elektriker installerer LED-lyslenke i spilevegg

Smarthusløsninger fra Norgeseliten

Vi leverer og installerer smarthusløsninger fra de mest kjente produsentene på markedet. Vi har kompetansen som skal til for å veilede deg i en jungel av tilbud, og ikke minst tar vi hånd om alt som må gjøres på det elektriske anlegget. I tillegg til selve smarthusteknologien kommer våre leverandører også med et bredt utvalg av installasjonsmateriell og produkter (brytere, dimmere, termostater, stikkontakter osv.) i ulike av materialer og design. Dermed får du som kunde den smarthusløsningen som passer best for deg.

elektriker fra norgeseliten monteres utelys utenfor en garasje

Sjekk ut våre systemer og leverandører:

Åpne systemer:

Trådløse systemer:

KNX-systemer (ledningsbaserte):

  • Schneider Electric
  • Micro Matic
elektriker fra norgeseliten monterer en elbillader i garasjeanlegg

Hva koster smarte løsninger?

Det store spørsmålet. Prisen på smarthus avhenger naturlig nok av hvilken løsning du velger – fra små, enkle duppeditter du kan kjøpe og installere selv til komplette systemer som må monteres av elektriker.

Holder du på med totalrenovering eller bygger ny bolig, koster det ikke så mye mer å oppgradere til en smarthusløsning sammenlignet med en vanlig elektroinstallasjon. I noen tilfeller kan det til og med redusere kostnaden, da trådløs teknologi kan spare elektrikeren for mange timers arbeid.

Ta gjerne kontakt med oss for å få pris på en komplett løsning: Finn din lokale elektriker.

Det er også viktig å huske på at Smarthus kan bidra til å redusere driftskostnadene på boligen gjennom lavere energiforbruk og lavere risiko for skader. Et smart system vil synliggjøre hva som bruker mye strøm og dermed hvor du kan spare energi.

Strømmen koster mest når alle andre bruker strøm. Da er det fornuftig å ha en smarthusløsning som gjør det mulig å tidsstyre forbruk av alt fra oppvarming og belysning til vaskemaskin, elbillader og andre ting som drar mye strøm.

La oss hjelpe deg med fremtiden!

  • Visste du at...

    Smarthus kan brukes som velferdsteknologi. Moderne teknologi kan sånn sett hjelpe mange eldre, eller demente, med å bo trygt hjemme lengre. Les mer om velferdsteknologi 

Smart hyttestyring

Smarthusløsningen kan også omfatte hyttevarme

Ønsker du full kontroll på hytta?

Les mer om smart hyttestyring
En oppvarmet hytte med mye snø utenfor

Sertifikater